Waarom coachen met paarden?

Hoe kan het dat paarden feilloos onze emoties kunnen aanvoelen? Dit komt doordat ze van nature prooi- en vluchtdieren zijn. Om te overleven in de natuur is het belangrijk dat zij het gevoel en de intentie van andere dieren kunnen lezen en daarop reageren. Het lezen van lichaamstaal zit daarom in de aard van een paard.

Paarden voelen vanaf honderd meter afstand hoe het met onze ademhaling, spierspanning en hartslag gesteld is. Paarden reageren op signalen die we onbewust uitstralen. Direct en zonder oordeel of lading. Paarden voelen feilloos aan of iemand congruent is. Dat wil zeggen: of iemands onderliggende overtuigingen, intenties, wensen en gemoedstoestand overeenkomen met diens gedrag. 


Paarden leven in het hier en nu. Ze kijken eerlijk, zonder voorkennis en zonder te (ver)oordelen. We kunnen een paard niet voor de gek houden, want dat voelt al op grote afstand aan hoe we in ons vel zitten. Loopt uw kind weg voor zichzelf en voor zijn of haar gevoelens, dan loopt het paard ook bij uw kind weg, omdat hij of zij tegenstrijdige signalen uitzendt en daar kan het niets mee. Het wil een eenduidige, duidelijke boodschap. Het gaat erom dat uw kind zijn of haar gevoelens erkent, dat uw kind congruent is. Als een kind zich anders voordoet dan hij of zij zich voelt, is dat verwarrend – voor uw kind en voor de paarden.
Contact

Tijdens een coachsessie bij Praktijk De Ezelsbrug wordt het kind gevraagd om iets met (dit kan ook zonder) het paard te gaan doen. Dat 'iets' kan van alles zijn. U kunt denken aan:

  • Ontmoeten en/of borstelen van de pony

  • Observeren van het paard

  • Het uitvoeren van een specifieke activiteit

Wat is het niet?

  • Uw kind hoeft geen kennis van paarden te hebben

  • Uw kind gaat niet op het paard

  • Het is geen therapie

  • Het moet gaan om een actueel vraagstuk

Voor wie is het?

Heeft uw kind bijvoorbeeld moeite om zijn of haar eigen grenzen aan te geven en te voelen? Ligt uw kind regelmatig wakker, voelt uw kind zich 

onzeker of vindt hij of zij het moeilijk om keuzes te maken? Is uw kind

vaak moe en weet uw kind niet goed wat het hieraan kan doen? Faalangst? Heeft uw kind moeite met contact en communicatie met anderen? Is uw kind (hoog)gevoelig en wil het daar beter mee om kunnen gaan? Of wil het zijn of haar talenten onderzoeken? In al deze gevallen kan coaching met paarden bij Praktijk De Ezelsbrug in Zeerijp geschikt voor uw kind zijn.

Pony Power voor Kids

De Pony Power voor Kids-cursus is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 7-11 jaar. Ieder kind is uniek en bezit een belangrijk talent. De training laat kinderen letterlijk in hun kracht komen. De cursus wordt met behulp van pony’s gegeven. Hierdoor oefenen de kinderen op een speelse, educatieve en praktijkgerichte wijze de sociale vaardigheden.

Uw kind leert over lichaamstaal en gedrag van zichzelf en anderen. Hij of zij doet oefeningen waardoor het zelfvertrouwen toeneemt en het aangeven van grenzen gemakkelijker wordt. Uw kind leert hierdoor beter om te gaan met gevoelens en emoties. De cursus heeft een heel praktisch karakter: doen, ervaren en beleven! 


Er wordt gewerkt in groepjes van maximaal 6 kinderen, die begeleid worden door 2 paardencoaches, en tevens SKJ-geregistreerde jeugd- en gezinsprofessionals.

Deze SOVA-training bestaat uit 5 lessen van 2 uur en een terugkomdag. De kosten van deze cursus zijn € 295 incl. btw.

Kijk voor meer informatie over deze cursus op www.ponypowervoorkids.nl.

Een unieke beleving voor iedereen

Na een eerste gratis intakegesprek bepalen we hoeveel sessies we gaan doen. Meestal zijn dat er 3 of 4 van een uur of anderhalf uur. Dit is niet-vergoede zorg. Wij rekenen € 75,- incl. btw per sessie. Voor meer informatie over de tarieven kunt u contact met ons opnemen.

Contact