Waarom coachen met paarden?

Hoe kan het dat paarden feilloos onze emoties kunnen aanvoelen? Dit komt doordat ze van nature prooi- en vluchtdieren zijn. Om te overleven in de natuur is het belangrijk dat zij het gevoel en de intentie van andere dieren kunnen lezen en daarop reageren. Het lezen van lichaamstaal zit daarom in de aard van een paard.

Paarden voelen vanaf honderd meter afstand hoe het met onze ademhaling, spierspanning en hartslag gesteld is. Paarden reageren op signalen die we onbewust uitstralen. Direct en zonder oordeel of lading. Paarden voelen feilloos aan of iemand congruent is. Dat wil zeggen: of iemands onderliggende overtuigingen, intenties, wensen en gemoedstoestand overeenkomen met diens gedrag. 


Paarden leven in het hier en nu. Ze kijken eerlijk, zonder voorkennis en zonder te (ver)oordelen. We kunnen een paard niet voor de gek houden, want dat voelt al op grote afstand aan hoe we in ons vel zitten. Loopt u weg voor uzelf en u gevoelens, dan loopt het paard ook bij u weg, omdat u tegenstrijdige signalen uitzendt en daar kan het paard niets mee. Het wil een eenduidige, duidelijke boodschap. Het gaat erom dat u uw gevoelens erkent, dat u congruent bent.

Als u zich anders voordoet dan hij of zij zich voelt, is dat verwarrend – voor u en voor de paarden.

Contact

Tijdens een coachsessie bij Praktijk De Ezelsbrug wordt u of uw kind gevraagd om iets met (dit kan ook zonder) het paard te gaan doen. Dat 'iets' kan van alles zijn. U kunt denken aan:

  • Ontmoeten en/of borstelen van de pony

  • Observeren van het paard

  • Het uitvoeren van een specifieke activiteit

Wat is het niet?

    Het is niet nodig om kennis van paarden te hebben

         U gaat niet op het paard

    Het is geen therapie

         Het moet gaan om een actueel vraagstuk

Voor wie is het?

Coachen met paarden is bedoeld voor kinderen (vanaf 7 jaar) en volwassenen.

Heeft u bijvoorbeeld moeite om uw eigen grenzen aan te geven en te voelen? Ligt u regelmatig wakker, voelt u zich onzeker of vindt u het moeilijk om keuzes te maken? Bent u vaak moe en weet u niet goed wat u hieraan kan doen? Faalangst? Heeft u moeite met contact en communicatie met anderen? Bent u (hoog)gevoelig en wilt u daar beter mee om kunnen gaan? Of wil u uw talenten onderzoeken? In al deze gevallen kan coaching met paarden bij Praktijk De Ezelsbrug in Zeerijp voor u geschikt zijn. 

Een unieke beleving voor iedereen

Na een eerste gratis intakegesprek bepalen we hoeveel sessies we gaan doen. Meestal zijn dat er 3 of 4 van een uur of anderhalf uur. Dit is niet-vergoede zorg. Wij rekenen € 75,- incl. btw per sessie. Voor meer informatie over de tarieven kunt u contact met ons opnemen.

Contact